Întâmplări comentate - nr 245

21 aprilie

 • Evenimentele importante observ că nu sunt consemnate de publicaţiile de mare tiraj ori canalele de ştiri cu audienţă semnificativă. Reuşim totuşi, cu întârziere ce-i drept, să amintim românilor că în prima zi a Sărbătorilor Pascale de anul acesta, 2012, pe 15 aprilie s-au împlinit 555 de ani de când Ştefan cel Mare şi Sfânt s-a urcat pe tronul Moldovei. 47 de ani a domnit cu foarte mult folos pentru ţară şi creştinătate. Credem că forurile culturale şi de istorie ale ţării aveau datoria să marcheze acest memorabil eveniment. Biserica Ortodoxă Română a scris despre apărătorul creştinătăţii. Mama neamului românesc şi-a făcut şi de această dată datoria, aşa cum a făcut-o şi o face mereu.
 • Şi totuşi, fraţii noştri care sunt la graniţa României de azi interesează conducătorii statului românesc. Bogdan Aurescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, a participat la lucrările Conferinţei privind viitorul Curţii Europene a Drepturilor Omului, care s-a desfăşurat la Brighton, în Marea Britanie, în perioada 18-20 aprilie. S-a dus acolo domnul Aurescu pentru a menţiona interesul României faţă de implicarea mecanismelor Consiliului Europei în protecţia drepturilor minorităţii române din afara graniţelor. Frumos şi diplomatic zis. Ne dorim să nu fie doar o bifă pe agenda Ministerului de Externe şi o excursie simpatică la Brighton, o staţiune de vacanţă din Marea Britanie. Doamne ajută să ne vie mintea la cap!
 • Ministrul român al Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a vizitat România de Est. S-a întâlnit cu Vlad Filat, premierul celui de-al doilea stat român. Au semnat împreună documente care vor duce la o mai bună colaborare în domeniul militar. Se fac paşi spre unire, credem noi.

22 aprilie

 • Duminica Tomii. La Capela Ortodoxă Română din Budapesta, după Sfânta Liturghie se ţine un parastas pentru pomenirea românului Emanuil Gojdu. Avocatul a lăsat Bisericii Ortodoxe Române imensa sa avere. Domnii Tăriceanu şi Ungureanu au dat-o, într-o proporţie foarte mare, Ungariei. Mamei neamului românesc i-a rămas doar o capelă şi nişte încăperi aferente, necesare pentru slujitori şi pelerini. Buni băieţi, domnii ăştia! Fac totul pentru neam. Numai nu ştim pentru care. Românii din Budapesta merg şi la cimitir pentru a participa la slujba de pomenire a vrednicului avocat Gojdu. Biserica Ortodoxă Română are grijă de sufletul lui şi se roagă neîncetat. Odihneşte-l, Doamne, cu cei drepţi!
 • Prof. univ. dr. Ioan Scurtu îl omagiază pe istoricul Florin Constantiniu (foto), ridicat la Domnul, de foarte curând. Fostul director al Arhivelor Statului afirmă: „Plecând din această lume, istoricul a fost scutit să mai asiste la dezmăţul guvernanţilor, la prăduirea a ceea ce a mai rămas din bogăţiile solului şi subsolului acestei ţări, altădată cunoscută şi respectată pe toate meridianele Globului. Nu vreau să fac o legătură forţată între criticile adresate actualei puteri de Florin Constantiniu şi faptul că, în cazul său, nu s-au respectat normele legale după care funcţionează Academia Română. Am rămas surprins să constat că Florin Constantiniu a fost înmormântat într-un cimitir aflat la margine de Bucureşti şi nu în parcela academicienilor din cimitirul Bellu, unde-i era locul cuvenit. Explicaţiile date de conducerea Academiei Române că, fiind sărbătorile de Paşti, nu a fost găsit administratorul care se ocupa de această operaţiune, mi se par de-a dreptul ridicole. Mai curând sunt tentat să cred că s-a adoptat această poziţie de desconsiderare a unui membru marcant al acestei instituţii cu gândul că Guvernul va aprecia gestul şi va acorda cei 25 la sută din indemnizaţia cuvenită academicienilor, tăiată în urmă cu doi ani. Această variantă a fost evocată de mai mulţi participanţi la ceremonia funebră de la Cimitirul Militar Ghencea 3. Omul Florin Constantiniu a plecat dintre noi, dar în urmă rămâne OPERA sa nemuritoare. Iar pentru noi, cei care l-am cunoscut, şi un model de comportare, un adevărat ISTORIC CETĂŢEAN” (ziaristionline.ro). Da, chimistul clujean Ionel Haiduc nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu-i miroase! Dumnealui, preşedintele Academiei, furat de experienţele de laborator, ori de o excursie în zone exotice, nu a aflat că un mare istoric român, academician, a trecut în eternitate, drept pentru care în lumea lui a rămas rece, iar colegul, „cel mai complet şi temeinic istoric român din ultima jumătate de veac”, nemuritor, chiar dacă trupul neînsufleţit se află în Cimitirul Militar Ghencea 3.

23 aprilie

 • Sărbătorim pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Cel ce avea să devină sfânt, s-a născut în Capadocia, într-o familie creştină. Tatăl său a murit mărturisind pe Hristos. Mama sa îl duce în Palestina, unde devine comandant militar în armata împăratului Diocleţian. În anul 303, în ziua de 23 aprilie, după multe cazne, este decapitat, din ordinul împăratului, pentru că-L mărturisea pe Iisus Hristos. Tot atunci, au primit moarte mucenicească Glicherie, Valeriu, Donat, Terin şi Alexandra, soţia împăratului Diocleţian, care trecuseră la credinţa creştină, după ce, pentru rugăciunile Sfântului Gheorghe, Dumnezeu a înviat un mort. Creştinii ortodocşi au mare evlavie pentru Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Ei au dat numele lui copiilor, oraşelor, satelor, bisericilor, mănăstirilor şi cursurilor de apă. Din nefericire, azi, municipiul Sfântu- Gheorghe din judeţul Covasna este condus de nişte pseudocreştini şi adepţii lor, iar sărbătoarea este mai mult diavolească decât creştinească.
 • Hunedoara fierbe! Actualul primar, Ovidiu Hada, a fost demis din funcţia de preşedinte al organizaţiei locale a PNL din cauza rezultatelor slabe obţinute în sondaje. USL nu-l susţine în alegeri. Pentru Hunedoara USL a bătut palma cu UDMR pentru susţinerea la funcţia de primar a medicului Bende Barna-Gavril, directorul spitalului din municipiu. Hada vrea să candideze ca independent şi a început strângerea semnăturilor de susţinere. Îi trebuie 1290. Dacă le va avea, va candida. Dom’le, ce e şi cu sondajele astea!? Nici nu ştii când mint şi când spun adevărul. În opinia noastră, dacă vrei să scapi de cineva, fă un sondaj. Cu puţul nu merge că e adevărat. Cu sondajul poţi schimba macazul! Acarul îl scoţi după ce ai terminat dărâmatul.

24 aprilie

 • Agerpres are o ştire senzaţională. O redăm ca să vă faceţi idee de ce se poate întâmpla auirea, adică în lume. Citiţi: „Controversatul magnat rus Boris Berezovski, autoexilat din 2001 la Londra, a promis o recompensă de 50 de milioane de dolari pentru arestarea actualului premier Vladimir Putin, preşedintele ales al Federaţiei Ruse, relatează Interfax, citând blogul omului de afaceri, considerat fosta eminenţă cenuşie a defunctului preşedinte Boris Elţin. (...) Berezovski, care şi-a făcut mea culpa în mai multe articole în presa britanică pentru faptul că a contribuit la venirea lui Putin la putere în 2000, consideră că ruşii au toate motivele de a nu permite învestirea lui Putin la 7 mai a.c., deoarece preşedintele ales înfăptuieşte „capturarea violentă a puterii”, ceea ce intră sub incidenţa articolului 278 din Codul Penal rus (rebeliune armată)”. Domnul în cauză precizează: „Nu am stabilit întâmplător suma respectivă ca recompensă. Tot atât au promis anul trecut rebelii libieni pentru capturarea colonelului Muammar al-Gaddafi. Cred că ceea ce au putut face oamenii în Libia - răsturnarea tiranului - vor putea face şi ruşii”. Interesant, nu? Observăm că magnaţii noştri se înţeleg cu preşedintele nostru şi al lor. De ce oare acolo nu şi aici da?
 • Rămâneţi cu noi, că altfel nici nu ştiţi ce pierdeţi. Berezovski ăsta, e plin de idei. Ştiţi că oamenii cu idei se numesc... isteţi. Domnul, fost tovarăş, Berezovski, a mai făcut o nefăcută. Tot Agerpres ne înştiinţează: „Recent, omul de afaceri a propus instituirea monarhiei constituţionale în Rusia şi instalarea pe tronul de la Kremlin a prinţului Harry”. A cui goarnă o fi tovarăşul domn Berezovski, care îl vrea pe Harry în Rusia după ce altă goarnă îl vrea pe Charles în România? De ce Marea Britanie e gratulată cu apelativul „perfidul albion”? După ce au pierdut Indiile, se gândesc cumva la Transilvania, Bărăgan şi Siberia majestăţile lor? Nu ne ajunge că ţarii ruşi vor să ne destrame, mai vin şi britanicii ca să ne coase.
 • Prietenul românilor, Ijac Balaj, ţine conferinţă de presă la Târgu-Mureş. El spune că organizaţia, care nu există juridic şi pe care cu oroare o conduce, a lansat o pagină web pe care se pot înscrie voluntari din ţările Uniunii Europene care doresc să participe la adunarea semnăturilor de susţinere a iniţiativei cetăţeneşti la nivel european privind autodeterminarea minorităţilor. Ijac precizează: „De la 1 aprilie se aplică Regulamentul 211 al Uniunii Europene privind iniţiativa cetăţenească de nivel european. Practic, primul pas ar fi înaintarea propunerii Comisiei Europene şi după înregistrarea iniţiativei poate fi începută strângerea semnăturilor din cel puţin 7 state ale UE. (...) Evenimentul nou este lansarea organizării strângerii voluntarilor pe internet. Am deschis o pagină web la adresa www.nationalregions. eu unde se pot înscrie toţi cei care vor să ne ajute”. Simpaticii ăştia autodeterminaţi, autonomi, autoculturali, autolingvişti, automedicinişti etc. tot caută vehiculul care să-i ducă undeva, deşi ei nu au permis de conducere pentru autovehicule. Băi fraţilor, voi nu vedeţi că daţi cu oiştea-n gard? Auzi pe ce pune el preţ, pe un act adoptat de 1 aprilie. Ijac tată, dacă e păcăleală, ce te faci? Te autodemiţi?
 • Corespondentul Agerpres din municipiul Sfântu-Gheorghe ne anunţă că un brutar din judeţul Covasna va face o pâine secuiască cu cartofi. Fals! Pâinea cu cartofi coaptă pe vatră se face în Ardeal de când au fost aduşi cartofii în România la sfârşitul secolului al XVIII-lea. Reţeta este una românească şi nu secuiască. În pâinea cu cartofi se pune cartoful fiert şi nu fulgi de cartof. Poate că acum, când brutarul foloseşte fulgi de cartofi preparaţi cu „E-uri”, pâinea să devină covăsneană şi nu secuiască. Domnul brutar nu e secui, aşa că nu poate face pâine secuiască. Făina e din grâu, fulgii din cartof, lemnele din pădure românească, reţeta e tradiţională românească din Ardeal. De unde o fi scos ştiriştii că pâinea e secuiască? Poate de la mustăţile austriece ale lui Alexandru? La udemerişti nimic nu e tradiţional, poate doar auto. Nu înţelegem de ce instituţiile Statului Român propagă minciuna. Poate trebuie să ne revoltăm şi pentru acest mic colaboraţionism local care, chipurile, justifică necesitatea pâinii din punga udemeristă. Facem ofertă publică. Asigurăm pâinea românească zilnică, sănătoasă, fără fulgi, coaptă la cuptor cu lemne. Ne costă doar 1,5 lei pe zi 500g, suficientă pentru un român. Dacă sunt mai mulţi, suplimentăm la 1000g pentru mame cu copii. Pâinile mai ieftine sunt toxice!

25 aprilie

 • Udemeriştii şi pecemiştii, fraţi buni în toate cele, s-au gândit că ar fi bine să pună mâna pe următorul patrimoniu din municipiul Sfântu-Gheorghe: clădirile fabricii de ţigarete, clădirea poştei, clădirea fostului sediu al Băncii Naţionale a României. Vor tot ce nu a fost al lor. Vor să pună de o autonomie şi atunci au nevoie de clădiri, terenuri, spaţii, păduri, ale românilor, ca să se autodetermine. Măi da simpatici mai sunteţi! Noi nu vă admirăm! Noi ne mirăm de tupeu, ceea ce nouă ne lipseşte. Faptul că nu-l avem nu e un dezavantaj, ba din contră! Fiţi binecuvântaţi!
 • Presa cu adevărat neimportantă din judeţul Covasna scrie despre destinaţia dată de Consiliul Local al municipiului Sfântu- Gheorghe a celor 6,7 milioane lei, veniţi de la Bucureşti şi nu de la Budapesta, prin voinţa ungureanului. Grijuliu Consiliul Local, doreşte a crea locuri de muncă. Pentru asta cumpără pian ca să existe pianist, cumpără maşină de ridicat maşinile ca să existe şofer şi un manipulant, cumpără camere de luat vederi ca să aibă angajaţii la ce se uita (citiţi munci). Cu ceva din restul de bani plăteşte utilităţile folosite de şcolile exclusive ungureşti. De restul de bani? Nu se ştie! Or merge la cumpărat de voturi? Ăştia sunt deja autonomi pe banii noştri, ai românilor, deoarece contribuţia lor e cât costă o cameră de luat vederi ieftină, nu performantă. Cheltuielile însă sunt mari, peste măsură, şi ineficiente pentru minoritatea ungară, şi sunt doar în favoarea etno-businessmanilor. PCM, PPMT, UDMR, tot un drac! E vorbă din popor. Doamne, luminează-i! Deschidene şi nouă mintea să înţelegem cui să întoarcem şi obrazul celălalt.
 • Azi am citit poziţia Bisericii Ortodoxe Române despre persoana care a dus în derizoriu frumosul naţionalism românesc. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Costel Stoica, a declarat în exclusivitate pentru ZIUAnews: „Există o recomandare a Sfântului Sinod al BOR în care se recomandă partidelor politice şi liderilor politici să evite să folosească însemnele religioase, spaţiile religioase în scopuri electorale. În cazul icoanelor electorale făcute de PRM trebuie să spun că nu este în regulă atâta vreme cât este folosit un semn bisericesc cu scop electoral. Acest lucru nu este interzis de lege, este mai mult, dacă vreţi, o lipsă de moralitate în ceea ce priveşte folosirea însemnelor religioase”. Redăm ce scrie ZIUAnews în continuarea citatului: „Deşi în timpul campaniilor electorale Vadim Tudor se prezintă ca fiind ortodox, cu unele ocazii s-a declarat ca fiind fiu de baptist. Mai mult, preşedintele PRM i-ar fi adresat, înaintea alegerilor din anul 2000, o scrisoare candidatului republican la Casa Albă, George W. Bush, în care afirma că, în calitate de „bun creştin şi fiu al unui pastor baptist trecut în rândul celor drepţi”, s-a rugat atât pentru victoria acestuia în alegeri, cât şi pentru propria victorie. „În propria mea familie, mă bucur să am un predicator american, fratele Martin Malette, din Texas, care este căsătorit cu fiica surorii mele”, afirma în scrisoare C.V. Tudor. Scrisoarea are şi un Post Scriptum: „Frate George, te rog să citeşti Psalmii 23 şi 91. Dumnezeu fie cu tine!”. Trebuie să ne trezim şi să vedem că Vadim nu i-a încurcat pe unguri deloc. Din contră, i-a ajutat îngropând naţionalismul curat românesc, adică românismul. Gândiţi-vă ce ar zice Eminescu dacă noi considerăm tribun al neamului nostru un baptist? Sărmanul Gică! Mănâncă şi el o pâine baptistă în celofan nedegradabil bio, deci toxic. Români, amintiţi-vă momentul în care de voturile lui Vadim atârna ieşirea de la guvernare a udemeriştilor. Vadimiştii nu au votat, iar Vadim a rămas vicepreşedinte al Senatului României şi udemeriştii la guvernare. O sinecură binevenită pentru „tribun”, jalnică pentru ţară. Ptiu, drace!

26 aprilie

 • Simpaticul Cibiche şi-a depus candidatura, ca independent, pentru un loc în Consiliul Local Miercurea-Ciuc. Din dosarul de depunere a candidaturii rezultă că 513 simpatici îl susţin. Cam mulţi pentru liniştea noastră. Se vede treaba că în judeţul Harghita s-au aciuat cam mulţi antiromâni. Iată şi explicaţia candidaturii dată de candidat: „În primul şi în primul rând doresc să devin consilier pentru că am nevoie de un serviciu, pentru că deocamdată nu am un venit. Am fost dat afară pe nedrept de la Finanţe şi (...) nu am niciun fel de venit pentru că nu am putut să mă angajez nicăieri. Am înţeles că se plăteşte şi funcţia asta, nu ştiu dacă se plăteşte bine, dar e o funcţie. (...) Eu m-am implicat în viaţa comunităţii timp de cinci-şase ani pe gratis şi acum m-am gândit să câştig şi nişte bani pentru ceea ce fac”. Cibiche, un Guruianu mai cinstit în declaraţii. Barna dragă, te rog să trimiţi pe adresa redacţiei adresa ta, pentru a-ţi trimite lunar o pâine cu fulgi de cartofi din judeţul Covasna. E hrănitoare şi te va ajuta să treci peste momentele grele în care te-ai băgat singur. Auzi drăguţule, dar consulul Ungariei din muniţipium chiar nu te bagă în seamă? Vezi, isteţule, tu lucrezi pentru ei şi tot la noi vii să te plătim. Oare nu ţi se deschide un crater pe obraz? Dacă da, sună-ne să-ţi dăm un balsam gratis, că noi iubim aproapele oricum ar fi.

27 aprilie

 • Se comentează moţiunea de cenzură introdusă de USL în şedinţa comună a camerelor Parlamentului. Ponta şi Antonescu azvârle cuvinte, în comparaţie cu pedeliştii care scot doar vorbe. Cuvintele domnului Crin Antonescu vor rămâne un exemplu de discurs pentru generaţiile viitoare de parlamentari. Aroganţa vărului Ungureanu s-a topit ca ceara la flacără. Stau să mă gândesc cât de deştept poţi să fii să determini o moţiune de cenzură după 78 de zile de guvernare? E un record demn de Guinness World Records! Moţiunea a fost adoptată, spre surpriza neîmblânzitului Cotoi, a vaporeanului Toader şi a mimozei Udrea, scăldată în lacrimi de plăcintă de Vrancea. Ungureanu a crezut în telefonul acţionat de Băsescu şi s-a trezit în mişcare, şi nu la guvernare. Faină treabă, domn president! L-aţi vrut pe Ponta prim-ministru şi aţi reuşit din mişcarea 2, planul de rezervă. Felicitările noastre! Masa şi dansul… când or fi lei pentru munca prestată.
 • Târgu-Mureş. Agerpres ne aduce dovada incoerenţei udemeriştilor reprezentaţi de un aşa-zis avocat, pe numele lui adevărat Gheorghe Frunză. „Eu cred că bine ar fi să fie numit un guvern interimar, ca să nu existe dubii asupra corectitudinii organizării alegerilor, care să pregătească alegerile locale, pe urmă vor fi oamenii aleşi şi vor pregăti alegerile parlamentare. Asta ar fi normal să fie.” România pe nicăieri în gândirea marelui politician, doar cei ce pregătesc alegerile sunt importanţi. Şi-i mai zice: „Deci Traian Băsescu de câte ori trebuia să numească un candidat în funcţia de premier întotdeauna numea pe cine voia el, nu candidatul propus de cei care aveau majoritatea faptică în Parlament. Ori asta este neconstituţional. Dacă ar face treaba aceasta, eu cred că USL ar porni suspendarea preşedintelui cu foarte mari şanse de câştig. (...) Guvern politic, nu de tehnocraţi. Ar fi un guvern interimar, care ar avea un scop bine determinat de pregătire a alegerilor, nu altceva”. Mă, Gheorghe, dacă premierul numit de Băsescu nu avea majoritate faptică, pica la investitură. Geniule, cât de proşti crezi tu că suntem noi în comparaţie cu deşteptăciunea ta nelimitată? Să li se usuce mâna celor ce te votează, că prea ţi-ai bătut joc de neamul românesc.
 • În urmarea adoptării moţiunii de cenzură, preşedintele desemnează premier pe Victor Ponta. UDMR este consternată şi bucuroasă totodată pentru că, în sfârşit, a ajuns în opoziţie, acolo unde nu credea că o să ajungă vreodată. Dilema pentru români este cât vor fi udemeriştii în postura de opozanţi şi nu de guvernanţi?!

28 aprilie

 • E sâmbătă. Nu avem zi liberă şi citim Agerpres. Vedem: „Preşedintele PSD Harghita, deputatul Mircea Duşa, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES că la preşedinţia Consiliului Judeţean, candidatul USL este liberalul Ioan Proca, iar pe listele de consilieri judeţeni se merge 1 la 1. De asemenea, candidatul pentru primăria Miercurea-Ciuc este social-democratul Andrei Jean Adrian şi lista este proporţională”. Citim ce vedem: „Sper că de această dată românii din Harghita, şi fac un apel la românii din Harghita, vor da un vot masiv pe lista de consilieri judeţeni şi candidatului nostru la preşedinţia CJ, pentru a fi mai bine reprezentaţi. (...) Şi fac chiar un apel deosebit la românii din Miercurea-Ciuc, care reprezintă, totuşi, o pondere serioasă din populaţia municipiului, să vină la vot şi să dea un vot masiv pe lista de consilieri a USL şi candidatului nostru la funcţia de primar. (...) Nu este normal ca peste cinci-şase mii de români din Miercurea-Ciuc să nu aibă niciun reprezentant în Consiliul Local, aşa cum se întâmplă acum. Eu cred că românii au realizat că numai uniţi fiind pot fi reprezentaţi”. Subscriem în totalitate. Trebuie să ieşim la vot masiv, 100 la sută dacă se poate.

29 aprilie

 • Duminica Femeilor Mironosiţe. Să clarificăm. „Aceste femei sunt numite mironosiţe pentru că erau purtătoare de mir. Astăzi, termenul mironosiţă are un sens peiorativ. Este posibil ca poporul, prin expresia „a face pe mironosiţa”, să critice ipocrizia. Nu devii plăcut Domnului când „faci pe mironosiţa”, ci când eşti asemeni mironosiţelor. Iar a fi asemănător lor, înseamnă a nu fi oprit de nimic în slujirea Domnului. A înfrunta chiar şi imposibilul: „Cine ne va da la o parte piatra de pe mormânt?”. Dar poate fi şi expresia uşurinţei cu care noi ducem în ironie subiecte care ne depăşesc sau ne cer o atitudine sobră.” (creştinortodox.ro)

30 aprilie

 • Zi liberă pentru bugetari. Angajaţii particularilor au pierdut timpul la serviciu, iar patronii mai mult au pierdut decât au câştigat.

1 mai

 • Se bea vin pelin, conform tradiţiei strămoşeşti.
 • Victor Ponta anunţă miniştri săi. Surprize, surprize! Destule. Corlăţean la Justiţie şi nu la Externe, Marga la Externe şi nu la Învăţământ, Alistar devine star, Isar delegat la Finanţe pentru Mediul de Afaceri, Corinuţa (albinuţa) Dumitrescu la Învăţământ, Cepoi la Sănătate ş.a., i-aţi văzut la televizor, nu mai are rost să continui că nu fac rating.
 • Crin şi Victor fac promisiuni, promisiuni, promisiuni... Avem răbdare să vedem cât de parolişti sunt. Pe 7 mai, dacă vrea Zeus, au puterea. Ce-o să facă cu ea?

2 mai

 • Aflăm ceea ce previzionam prietenilor din judeţul Vaslui. Cităm din „Vremea Nouă”: „SLUGILE UNGURULUI, INCREDIBIL: UDMR CANDIDEAZĂ CU LISTĂ COMPLETĂ LA CONSILIUL JUDEŢEAN VASLUI! TUPEU UNGURESC… Levente Szekely, cel mai nesimţit prefect din istoria judeţului Vaslui, a pregătit în mare secret o lovitură electorală de proporţii, folosindu-se din plin de influenţa sa ca prefect al judeţului. Cu tupeul caracteristic, ungurul a pregătit o organizaţie UDMR cu adevărat fantomatică, al cărei preşedinte este chiar şeful său de Cancelarie, fostul jurnalist de la cotidianul „Obiectiv”, Nicu Vârlan. Cu acesta pe post de înaintaş şi ajutat de mai mulţi primari din judeţ, prefectul ungur a pregătit o listă de 40 de persoane pentru Consiliul Judeţean. Intenţiile lui Szekely sunt destul de clare. Prefectul este cel care plăteşte membrii secţiilor de votare (peste 460 de secţii în tot judeţul). Acesta s-a asigurat şi a stabilit mai multe persoane în fiecare secţie, oameni care vor vota pentru UDMR”. E bine, e bine, să mai vadă şi ţara tupeul udemeriştilor. Poate aşa vrea Dumnezeu, să fim şi noi înţeleşi. Pe propria lor piele. A noastră-i tăbăcită peste măsură. Vom rezista şi vom fi iarăşi ce-am fost şi mai mult decât atât, dar creştineşte ortodox, nu baptişti!

Categorie: