Întâmplări comentate - nr 246

4 mai

 • Cunoscutul Dan Puric a conferenţiat în municipiul Sfântu- Gheorghe, sâmbătă, 21 aprilie a.c., despre demnitate. Termenul demnitate este relativ şi nu absolut. Iată definiţia din dicţionare: „DEMN, -Ă, demni, -e, adj. 1. Vrednic (de...) DEX 98; DEMN ~ă (~i, ~e) 1) Care merită (ceva); vrednic (de ceva); destoinic. O persoană ~ă de admiraţie. 2) Care corespunde, după anumite criterii, cu ceva sau cuiva; pe măsura cuiva sau a ceva. NODEX 2002; DEMN, -Ă adj. 1. Vrednic (de...). ♦ Capabil, destoinic. DN 1986” Demnitatea este, de fapt, adjectivul care arată cât de ataşată unei cauze, bune sau rele, este o persoană. Dan Puric a vorbit de demnitate din punct de vedere al creştinului ortodox. Da! Aşa şi trebuie. Noi ne vom referi la demnitatea de a fi în slujba românismului. Pentru a economisi cel mult 2.000 lei, demnii organizatori ai evenimentului au ales partener media un ziar ce sabotează românismul, legitimându- l astfel a fi ce nu este. Confirmarea judecăţii noastre, pe surse demne de încredere, s-ar fi petrecut la agapa desfăşurată după eveniment. Acolo, domnul Dani Şanta, distinsul conducător al „celui mai important ziar românesc din judeţul Covasna”, a dat frâu liber cugetărilor sale când veni vorba de Teatrul „Andrei Mureşanu” şi de sediul său promis, de pragmaticul Andrei Antal, a fi Cinematograful „Arta” din municipiul Sfântu-Gheorghe. Cu nonşalanţa conducătorului important şi clar văzător al „celui mai important ziar românesc din judeţul Covasna”, Dani Şanta, spre stupefacţia, cred, a demnilor organizatori ai evenimentului aflaţi la masă, ar fi afirmat că nu e necesar să fie teatru românesc în Sfântu- Gheorghe. Foarte frumos! Rămâne valabilă întrebarea: De ce demnii români aleg „cel mai important ziar românesc din judeţul Covasna” (aţi sesizat, demult, ghilimelele de rigoare) ca partener în acţiuni de promovare a românismului. Nu vom obosi să semnalăm prea desele slugărnicii faţă de UDMR care nu fac decât rău românilor şi minorităţii ungare. Când o să înveţe demnii români că noi ne facem viitorul singuri, cu cine vrem noi şi nu suntem legaţi de udemerişti, noi, ci viitorul lor e legat de cum gândim noi şi de cum îi tolerăm pe aceşti extremişti antiromâni?

5 mai

 • Aflăm că pedeliştii participă la alegerile locale sub acoperire. Sub îndrumarea uniunii, ei au ales o denumire derutantă numită „Alianţa Civică pentru Comunitate”. Stimaţi cititori din judeţul Covasna, unde vedeţi această denumire, n-o votaţi, căci este alianţa care vrea să dărâme comunitatea. În acest sens e construită. Exact cum spunea şi reclama de la FNI, „Dormi liniştit, avem noi grijă de banii tăi”. Aşa a şi fost, oamenii nu au mai avut grija banilor lor deoarece le-au fost luaţi şi folosiţi de alţii. Este aceeaşi reţetă, pusă acum în practică de PDL. Vor să rămână lângă măcelărie ca să poată lua carnea şi nouă să ne lase oasele.
 • Azi am citit veştile bune venite din Târgu-Mureş. „Curtea de Apel Târgu-Mureş a suspendat vineri executarea Hotărârii de Guvern nr. 230/2012, referitoare la înfiinţarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie în limba maghiară, în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu- Mureş. Potrivit Biroului de Presă al Curţii de Apel, UMF Târgu- Mureş şi o serie de persoane fizice au cerut anularea actului administrativ reprezentând HG 230/27 martie 2012, însă instanţa de judecată a suspendat executarea înfiinţării noii facultăţi în cadrul universităţii până la pronunţarea pe fond în această cauză” (Agerpres). Foarte democratic şi elegant. Cu siguranţă veterinarul Chelemen va chiţăi. El e obişnuit cu ferma animalelor, nu cu democraţia în România. Hotărârea Curţii de Apel Târgu-Mureş este executorie, dar poate fi atacată cu recurs în cinci zile de la pronunţare. Suntem curioşi ce vor face ungurenii.

6 mai

 • Duminica slăbănogului. După Sfânta Liturghie au loc pastorale care explică semnificaţia Evangheliei zilei. La 13 mai 1985, IPS Antonie Plămădeală, Mitropolitul Ardealului, în predica rostită cu prilejul sfinţirii bisericii din Săcele- Braşov, spunea: „Slăbănogul de 38 de ani nu putea intra în miraculoasa scăldătoare, şi totuşi nu-şi pierdea răbdarea, rămânea în continuare crezând că într-o zi va ajunge şi el în atenţia lui Dumnezeu. Cunoscându- l Mântuitorul că era de multă vreme acolo şi că nu ajungea la apa vindecătoare, l-a întrebat: Tu ce vrei? De ce stai aici? „Voieşti să te faci sănătos?” „Da, Doamne; dar n-am om care să mă arunce în scăldătoare când se tulbură apa, şi de aceea până merg eu, altul se pogoară înaintea mea” (Ioan 5, 7). Şi atunci Mântuitorului, făcândui- se milă de el, nu i-a mai spus că nu e nevoie să-1 mai arunce cineva în scăldătoare, ci i-a spus: „Scoală- te, ia-ţi patul tău şi mergi”. Şi în clipa aceea bolnavul s-a ridicat, şi şi-a luat patul, şi a plecat. (…) Omul de care aveţi nevoie şi pe care îl puteţi găsi acum este preotul care slujeşte în biserică pentru dumneavoastră şi care nu are altă menire decât să fie omul care ajută pe alţii, omul care se roagă pentru alţii, omul care se sacrifică pentru alţii, omul care stă la dispoziţia tuturor. Aceasta să învăţăm din Sfânta Evanghelie de astăzi, preoţi şi credincioşi, şi, ori de câte ori vom auzi clopotul şi vom vedea biserica, să ştim că aceasta este lacul Vitezda, şi aici este omul care, în numele lui Hristos, e menit să slujească, să ajute, să vindece singurătatea, să vindece izolarea, omul menit ca în numele lui Iisus Hristos cel înviat să vă înveţe la rândul său cum să fiţi toţi oameni pentru alţii, ca să nu mai fie pe lume slăbănogi care să se plângă că „nu au om!”. Să nu mai fie om suferind lăsat pe seama lui însuşi!”.
 • Comuna Valea-Mare din judeţul Covasna are mare sărbătoare. Se redă în exploatare clădirea şcolii generale la care s-au efectuat lucrări de reabilitare, consolidare şi introducere de utilităţi, şi se inaugurează o sală de sport. Preotul paroh din comuna Valea-Mare, Nicolae Floroiu, şi protopopul de Întorsura- Buzăului, Florin Tohănean, au oficiat o slujbă de sfinţire a celor două clădiri. Inspectorul guvernamental Codrin Munteanu e prezent alături de primarul comunei Gheorghe Avram, care a spus, printre altele: „Educaţia, prin componentele ei, alături de biserică, constituie principalele elemente ale vieţii comunităţii”. Cu alte cuvinte, să fim om lângă om. Felicitările noastre! Bucuria noastră e mare când se petrec astfel de evenimente. Aşteptăm cu interes ca udemeriştii să propună o linie de învăţământ ungurească la reabilitata şcoală comunală.

7 mai

 • Clocot în Parlamentul României. Premierul desemnat, Victor Ponta, prezintă Guvernul şi cere votul de încredere. Confirmându-se dezastruoasa guvernare pentru România a UDMR alături de pedelişti, Guvernul a primit 284 de voturi, cu 53 mai multe decât îi erau necesare. Seara, târziu, oamenii au depus jurământul în faţa preşedintelui. Pe parcursul dezbaterilor, veterinarul Chelemen plângea, fariseic, că programul guvernului ce cere investitura nu are prevederi pentru minoritatea ungurească. A primit răspunsuri foarte exacte de la Victor Ponta şi Crin Antonescu, care practic l-au desfiinţat ca politician şi nu numai. Nu mai aveţi ce cere, udemeriştii noştri, că vi s-a dat tot şi mai mult decât atât. De acum ar fi bine să aveţi somn uşor, fără coşmaruri iredentist-extremiste-xenofobe. Credem că e momentul ca legislaţia să nu mai permită partide etnice, iar minoritatea ungară să primească un loc în legislativ la fel cum primesc celelalte minorităţi din România. Astfel îşi vor păstra identitatea culturală şi se vor deschide şi spre alte culturi de la care au de învăţat, în primul rând buna convieţuire cu majoritarii şi respectul faţă de statul în care trăiesc şi are grijă de ei.
 • Gyorgy Ervin a declarat, luni, pentru Agerpres, că se aşteaptă ca în foarte scurt timp să fie schimbat din funcţie dacă noul Guvern va obţine votul de învestire în Parlament. Politicul prefect Ervin Gheorghe nu se poate despărţi de tema udemeristă prin care ni se aduce la cunoştinţă că trebuie să fie şefi din rândul celor mulţi, nu din rândul celor competenţi şi patrioţi. Cităm: „Dacă se schimbă prefectul, consider că într-un judeţ în care trei sferturi din populaţie este de etnie maghiară, ar fi normal ca prefectul să fie din rândul acestora”. Prin analogie cu gândirea domniei sale, putem să ne imaginăm că acolo unde sunt mulţi proşti, unul din ei trebuie să conducă, şi nu unul din puţinii deştepţi competenţi. Măi Gheorghe, du-te în munţi şi fă ce-ai învăţat. Lasă-i pe minoritarii unguri deştepţi să-şi vadă de viaţa lor. Tu, cu Alexandru, cu Andrei, cu Frumosu, cu Chelemen, cu Vasile economistu’ de Mureş, cu Radu de la Miercurea-Ciuc, nu aţi fost în stare nici să asiguraţi vinderea cartofilor produşi de minoritatea pe care ziceţi că o apăraţi. Ei au sărăcit şi voi v-aţi îmbogăţit pe spinarea lor. Halal apărători!
 • Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Târgu-Mureş, Anuţa Duşa, a declarat luni că recursul la decizia Curţii de Apel Târgu-Mureş a sosit prin fax, că a fost deja înregistrat la registratura instanţei şi că este semnat de Deszi Attila, şeful Secretariatului General al Guvernului (Agerpres). Ungurenii lui Ungureanu au acţionat. Unde sunteţi pedeliştii mei, întreba Băsescu? În UDMR, şefu’! Cei mai de vază pedelişti Blaga, Scripcaru, Boc, acolo au ajuns. Poate de aia Traian i-a abandonat şi nu mai valorează nici cât o ceapă degerată. Cine ştie… aşteptăm să ne scrie.
 • Târgu-Mureş, circ politic făcut de tocheşişti. „Pentru destituirea conducerii actuale din Târgu- Mureş este nevoie de alianţa formaţiunilor maghiare. Acest obiectiv este mai important decât interesele individuale ale politicienilor şi interesele politice ale partidelor. Până la 11 mai, în ultima săptămână dinaintea începerii campaniei electorale, mai este posibilă o reală alianţă maghiară la Târgu-Mureş. De aceea invităm UDMR-ul şi PCM-ul să-şi pună deoparte interesele politice şi să-şi retragă candidaţii de partid, Frunda Gyorgy şi, respectiv, dr. Benedek Imre, şi să se alinieze în rândul susţinătorilor doamnei Smaranda Enache, candidat independent la Primăria Târgu-Mureş” (Agerpres). Ăştia umblă cu cioara vopsită. PPMT vor ca Smaranda lui Enache să fie primăriţă. Când nu ai ceva bun, merge şi asta. Poate îl învinge pe Gheorghe Frunda, care pare a fi un om deosebit de periculos şi neprofesionist.

8 mai

 • Guvernul Ponta retrage recursul semnat de Attila Deszi. Premierul explică decizia: „Nu vreau să dau doar acest mesaj care poate fi interpretat eventual de UDMR şi de comunitatea maghiară din Târgu- Mureş ca fiind un mesaj negativ. Nu asta este intenţia, este doar un mesaj de respectare a legalităţii şi autonomiei universitare. (...) Este normal ca această hotărâre de guvern să fie suspendată şi imediat ce instanţa se va pronunţa vom lua şi decizia politică necesară” (Agerpres). Da, un gest salutat de toţi cei ce gândesc în spiritul şi litera legii.
 • Bineînţeles că la medicina veterinară nu se studiază dreptul. Medicul veterinar Chelemen, care crede că legea în România este facultativă şi că e suficient să fii udemerist ca să n-o respecţi, o dă prin bălării. Iată comentariul aiuritor: „Decizia de retragere a recursului în cazul UMF Târgu-Mureş cu care a început Guvernul Ponta, această guvernare este absolut lamentabilă. Noi ne-am aşteptat la aşa ceva, pentru că zilele trecute mesajele erau clare, dar totuşi credeam că premierul Ponta nu va face o guvernare anti-maghiară, anti-minoritară, că nu va face demersurile pentru a retrage recursul pentru că, până la urmă, nu era un gest care schimba mersul lucrurilor”. Cu alte cuvinte, dacă respecţi autonomia universitară prevăzută de lege eşti „anti-maghiar”, eşti „antiminoritar”. De ce oare celelalte minorităţi din România respectă ţara, iar udemeriştii nu? De ce vrea Hunorică să impună pacienţilor cunoaşterea limbii ungare? E halucinant de extremist şi de xenofobă atitudinea.
 • „Candidaţii din partea Partidului Popular Dan Diaconescu (PPDD) de la Primăria Târgu- Mureş şi Consiliul Judeţean Mureş, Sabin Gelu Pop, respectiv Vasile Augustin Fărcaş, s-au retras din cursa electorală chiar înainte cu o zi de data limită de rămânere definitivă a candidaturilor” (Agerpres). Începe să se vadă impostura lui Dan Diaconescu, în direct. Primul episod s-a petrecut la Târgu-Mureş. Aşteptăm episoade următoare.

9 mai

 • Azi se împlinesc 135 de ani de când România şi-a câştigat Independenţa. Proclamarea Independenţei de Stat şi consfinţirea ei prin purtarea războiului din 1877- 1878, au înscris un moment culminant în istoria şi dezvoltarea României. În urmă cu 135 de ani, la 9 mai 1877, Adunarea Deputaţilor a proclamat Independenţa de Stat a României, deschizând drumul spre recunoaşterea internaţională a dreptului naţiunii române de a-şi decide singură soarta. Astfel, la 9 mai 1877, Mihail Kogălniceanu declara, în Parlament, că suntem „în stare de rezbel”, că suntem „dezlegaţi de legăturile noastre cu Înalta Poartă şi prin urmare suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare”. Adunarea Deputaţilor vota o moţiune, cu 79 de voturi pentru şi 2 abţineri, prin care lua act ca „rezbelul între România şi Turcia, ca ruperea legăturilor noastre cu Poarta şi independenţa absolută a României au primit consacrarea lor oficială” (text preluat de pe http://www.dantanasa. ro/). Mulţumim avertizorului public Dan Tanasă care ne aduce aminte de istoria glorioasă a României. Nu am văzut publicaţii tipărite care să marcheze evenimentul. Asta e trist. Se pare că o mare parte a presei este cu adevărat o ameninţare la siguranţa naţională prin ştergerea istoriei neamului românesc. E o chestiune serioasă semnalată şi de profesorul Radu Baltasiu.
 • Pe acelaşi site citim şi titlul: „Presa rusă ne învaţă istoria românilor”. Într-un articol publicat pe site- ul în limba engleză al publicaţiei ruseşti Pravda se arată: „Naţiunea moldovenească nu există. Acesta a fost acordul la care au ajuns preşedinţii Moldovei şi României, Nicolae Timofti şi Traian Băsescu. Totuşi, recensămintele arată că majoritatea moldovenilor nu se consideră români. În ciuda similitudinilor dintre cele două naţiuni, istoria lor împreună nu este mai îndelungată decât cea a existenţei lor separate. (...) Întâlnirea de pe 3 mai de la Bucureşti nu a semănat cu una dintre doi şefi de stat. S-a părut că Băsescu vorbea nu cu un omolog, ci cu unul dintre prefecţii unui judeţ românesc. Timofti nu a părut deranjat de această situaţie. Discuţia dintre cei doi a aruncat dubii asupra faptului că preşedintele moldovean apără suveranitatea ţării sale”. Dezinformarea occidentului la greu. Exact cum scrie Larry L. Watts că au făcut sovieticii. Ruşii nu vor să ne fie prieteni. Aşa le-a lăsat moştenire Ţarul Petru cel Mare, aşa i-a învăţat Engels, Lenin, Stalin, Brejnev, Gorbaciov şi acum cuplul Putin-Medvedev. Desfiinţaţi-i pe români! Cu ce vă incomodăm fraţilor, nu vă place adevărul? Vreţi pământul nostru strămoşesc? Vreţi să ne luaţi ce ne-a dat Dumnezeu? Nu veţi reuşi decât vremelnic. Ce a dat Dumnezeu unor oameni, alţi oameni nu pot lua!
 • Citim pe site-ul cotidianul.ro problemele politicii externe româneşti identificate de noul ministru al Afacerilor Externe, Andrei Marga. Iată-le: „a) insuficienta fructificare a cadrului de cooperare stabilit cu SUA, cu ţările din Uniunea Europeană; b) relativa stagnare a relaţiilor cu China, Rusia, Turcia şi alte ţări; c) efecte economice prea mici ale acţiunii externe; d) absenţa unei viziuni pe termen lung, ca urmare a absenţei unui proiect al României pentru deceniile ce vin; e) prestigiu diminuat în ultimii ani; f) personalul prea redus din reprezentanţele diplomatice ale României şi ocuparea aproape exclusiv prin numire a posturilor, chiar şi a acelora în care alte ţări practică, de multă vreme, concursul”. Poate le vom rezolva începând cu această nouă guvernare.
 • Portavocea cu cip încorporat, la comanda udemeriştilor, moare de grija reprezentării românilor după ce în Senat s-a votat uninominalul pur. Mai mult, un venerabil pedelist se bagă în strachină şi otrăveşte şi el populaţia. Stimabile pensionar, te plictiseşti în casa din Buzaie şi mai dai pe la municipiu să susţii dezinformările udemeriste prin apendicele pedelist. Toacă-ţi pensia şi scuteşte românii de udemerisme. Asta e mulţumirea pentru că ai fost premiat de un arhiepiscop ortodox? Noi credeam că te-a premiat numai ca să taci şi să nu ne mai oboseşti inutil.
 • Agenţia Ştiri Fierbinţi ne dă ştiri fierbinţi. „De la Tratatul de Pace de la Trianon, încheiat după Primul Război Mondial, etnicii maghiari s-au confruntat cu încercarea de asimilare în ţările vecine, a susţinut Gyorgy Csoti, parlamentar al Fidesz, după sesiunea de înfiinţare a unei subcomisii parlamentare pentru autonomie. Parlamentarul maghiar a arătat că iluzia că integrarea euro-atlantică va rezolva această problemă s-a evaporat, în condiţiile în care, a spus el, numărul etnicilor maghiari din ţările vecine a scăzut. (...) Preşedintele comisiei, Katalin Szili, parlamentar independent, a declarat că subcomisia va evalua diferite modele de autonomie, inclusiv din Europa: „O naţiune acţionează corect dacă susţine toate eforturile de autonomie ale etnicilor săi”. Ca parte a comisiei naţionale pentru coeziune, subcomisia va invita toate organizaţiile implicate în aspiraţiile de autonomie pentru consultări, a anunţat preşedintele acesteia”. Aşteptăm cu interes declaraţiile de solicitare a autonomiei a organizaţiilor minoritarilor unguri din SUA şi a celor din Regatul Unit al Marii Britanii. Deplasările la consultările ce urmează sperăm să se facă din banii organizaţiilor şi nu din bugetul României. Aşa ar fi normal, nu?

10 mai

 • Aflăm azi de pe Agerpres despre un lucru de luat aminte petrecut la Sibiu. „Prezent la Sibiu miercuri la lansarea candidaţilor USL, deputatul PSD a preferat ca o parte din mesajul transmis edilului şef al Sibiului prin intermediul presei, să fie în limba germană. Întrebat dacă şi când se vede cu Iohannis, discută cu acesta în germană, Mădălin Voicu a ţinut să precizeze că dialoghează cu primarul sas al Sibiului în limba română, întrucât nici liderul FDGR nu cunoaşte limba ţiganilor, romani.” Aviz udemeriştilor, pecemiştilor, tocheşiştilor despre rolul limbii oficiale, limba română.
 • Ăla micu, vorba lui Băsescu, a făcut un lucru bun. A solicitat numirea domnului Achim Irimescu ca secretar de stat în Ministerul Agriculturii, pentru a coordona cele două Agenţii de Plăţi care gestionează fondurile europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Autoritatea de Management şi relaţia cu direcţiile tehnice din cadrul Comisiei Europene. Sperăm ca doamna Negoiţă (Covasna) să facă faţă exigenţelor acestui foarte apreciat specialist, nu de noi, ci de UE, cu care s-a confruntat deseori spre binele ţării.
 • Datorită guvernanţilor udemerişti, cu ajutorul nepreţuit al pedeliştilor, producătorii de cartofi din judeţul Harghita s-au hotărât să doneze produsul obţinut. Iată o opinie a unui producător din zona Ciuc: „Mai am 150 de saci. Am dat la animale, la vaci, la porci. Pe cei mari i-am vândut şi mi-au rămas cartofii de sămânţă şi acum nici gratis nu îi pot da. Noi ne chinuim degeaba, muncim toată vara şi ei aduc cartofi ieftini din străinătate” (Agerpres). Votaţi, fraţilor, reprezentanţii UDMR că va fi mai rău! Nu vedeţi că şi-au bătut joc de voi şi ei şi-au umplut buzunarele? Domnule Chelemen, nu aţi vorbit nimic despre aceste nemulţumiri ale minorităţii ungare din România. Ce interese reprezentaţi de fapt? Ale minorităţii ungare din România în niciun caz. Asta e realitatea, nu aberaţiile ce le susţineţi pe scena politică.
 • Romanian Global News: „Premierul Vlad Filat a avut o întrevedere, la Bucureşti, cu omologul său de la Bucureşti, Victor Ponta. Filat l-a felicitat pe Victor Ponta cu ocazia învestirii în funcţie, dorindu-i mult succes în activitatea din continuare. El a menţionat că, în ultimii doi ani, relaţiile dintre cele două sate au cunoscut o ascensiune continuă şi s-a declarat convins că aceeaşi dinamică va fi păstrată şi în continuare”. Ce remarcăm este că la această agenţie nu funcţionează corectura. Dacă e să luăm de bun ce scriu, atunci ajungem la ideile din Pravda, în limba engleză. Domnule Popescu, e impardonabil să scrii că România şi România de Est sunt două sate. Miroase a Putinică. Oricum, recunoaştem metodele kaghebiste de prezentare a evenimentelor importante pentru români în bătaie de joc, aşa subtil.

11 mai

 • Din nou, clientul nostru Petru Bogatu este prezent pe RGN şi iată cu ce: „Aşadar, ministrul de Externe al României, Andrei Marga, are prieteni comuni cu preşedintele Rusiei Vladimir Putin. Persoana care îl leagă pe noul şef al diplomaţiei de la Bucureşti de liderul de la Kremlin se numeşte Vladimir Filippov” (colonel GRU după Bogatu). Este ca şi cum am afirma noi că, aşadar, Eugen Popescu şi Ioan Lăcătuşu au prieten comun pe Valerii Kavruc, catalogat în Sfântu-Gheorghe ca fiind kaghebist pentru simplul motiv că s-a născut în Taşkent. Sfătuim RGN să renunţe la mesajele date de Petru Bogatu, fitilist de serviciu. Noi îl apreciem pe domnul Kavruc ca o victimă a sovietelor, dumnealui lucrând astăzi spre binele românismului, apreciat şi de Popescu şi de Lăcătuşu şi de noi toţi.
 • Târgu-Mureş, Agerpres: „Curtea de Apel Târgu-Mureş a anulat, vineri, adresa Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului nr. 49858/bis/III/12.01.2012, prin care instituţia nu recunoştea Carta Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu-Mureş. Prin sentinţa de vineri, Curtea de Apel Târgu- Mureş a obligat MECTS să recunoască şi să emită rezoluţie pozitivă privind avizul de legalitate asupra Cartei Universitare a Universităţii de Medicină şi Farmacie Târgu-Mureş, în baza art. 128, alin. 5 din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011. Dosarul ajuns pe rolul instanţei de judecată a avut ca obiect solicitarea UMF Târgu-Mureş de anulare a adresei Ministerului Educaţiei, care nu a recunoscut Carta Universitară, ca urmare a neincluderii unor prevederi referitoare la caracterul multicultural al instituţiei de învăţământ”. Evidenţiază complicitatea domnului Cătălin Baba. Nu degeaba napocanews. ro era împotriva sa dinainte de a fi ministru. Complicitatea pedeliştilor cu udemeriştii împotriva neamului românesc îţi sparge ochii. Ruşine să le fie! Votaţi-i, fraţilor, dacă mai vreţi vremuri de coşmar. Domnule Ungureanu, sunteţi toxic şi nu trebuie să vă mai vedem pe scena politică românească. Ne putem închipui cât de bine aţi condus SIE. Credem că de aia v-a scos Băsescu elegant. Aşa, prin Parlament, cum aţi fost şi numit, din greşeală probabil.

12 mai

 • La Bistriţa-Năsăud, doctorul veterinar Chelemen vorbeşte fără înţeles. Iată: „Noi cerem drepturi pentru minoritatea naţională, şi nu pentru UDMR. Dreptul de a învăţa în limba maternă şi la Universitatea de Medicină şi Farmacie nu este pentru mine, eu nu mai vreau să fac o facultate, nu eu trebuie să învăţ în limba maghiară. Nu pentru conducerea UDMR cerem noi drepturi, ci pentru minoritatea naţională. Cel care contestă aceste drepturi şi vrea să retragă drepturile câştigate nu are nicio dispută cu UDMR, are o dispută cu maghiarii din România şi acest lucru, din punctul nostru de vedere, este atât de clar încât nici n-ar trebui să discutăm despre aşa ceva - şi nu este clar pentru noi, este clar pentru fiecare maghiar din România”. Eu cred că după aceste afirmaţii, UDMR nu mai trebuie să existe. Desfiinţaţivă şi lăsaţi să aibă grijă Statul Român de minoritatea naţională. Vă mulţumim că vă consideraţi în plus, un balast pentru ţară. Apropo, dacă nu ştii veterinarule, minoritatea naţională cuprinde vreo 12 minorităţi. Ne surprinde cât de neprofesionişti politicieni sunteţi. V-aţi dat arama pe faţă, în faţa adevărului, la greu, când nu mai puteţi şantaja în culise.

13 mai

 • Sfânta Liturghie se săvârşeşte. Evanghelia zilei este despre credincioasa samarineancă. Pentru interesaţi, citiţi şi veţi vedea câte adevăruri de viaţă conţine.

14 mai

 • Deputatul PNL Alina Gorghiu afirmă că UDMR a transformat într-o „polemică etnică” problema juridică apărută în cazul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu- Mureş. Corectă afirmaţia.

15 mai

 • Gândul.info relatează: „Marko Bela: Guvernul Ponta nu ne iubeşte. Dacă asta e direcţia, hai să refacem Regiunea Autonomă Maghiară”. Să luăm aminte! Frumosu rânjeşte şi ameninţă! Măi spurcăciune, chiar na-i ruşine! Asta-i cultura cu care te identifici, cultura sovietică? Asta e valoarea care o reprezinţi? Minoritatea ungară ar trebui să te renege, pentru că n-o reprezinţi. Niciun minoritar ungur nu doreşte să revină bolşevismul în România. Tu şi clica ta, observăm că vreţi. Piei drace!

16 mai

 • Se împlinesc 200 de ani de la răpirea de către ruşi a teritoriilor româneşti aflate la est de râul Prut. Felicităm pe Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă pentru atitudinea demnă. Cităm din jurnal.md: „Deputaţii liberali în frunte cu Mihai Ghimpu, dar şi consilierii PL din Consiliul Municipal Chişinău şi primarul Dorin Chirtoacă au depus flori la Piatra Comemorativă din Piaţa Marii Adunări Naţionale”. În România nu am văzut niciun post de televiziune să marcheze această rană produsă acum 200 de neamului românesc, nemaivorbind de ocupatul, cu atât de multe probleme, Guvern actual. Dom’le Băsescu, nici dumneavoastră nu vreţi să supăraţi cuplul Putin- Medvedev, prin a marca cotropirea de teritorii româneşti de către amicii ortodocşi ruşi?

Categorie: