O nouă boală loveşte lumea

O nouă boală loveşte lumea şi s-a răspândit rapid din America, ţara tuturor posibilităţilor, pe toată Terra. Această boală, aproape neobservată în epocile trecute, nu are simptome şi este aproape complet nesesizată de cei ce o poartă. Nu este nicio boală genetică, nicio boală virală mortală, ci este o boală molipsitoare ce infectează mintea, indusă de mass-media mondială, care inversează scara valorilor şi tulbură imaginea de sine, creând adevărate standarde umane fizice şi, de ce nu, morale. Dumnezeu ne-a făcut după chipul şi asemănarea lui, dar consumismul societăţii capitaliste vrea altceva, vrea să ne transforme pe noi, oamenii, în ceva grotesc şi murdar care nu mai este uman. Într-o societate în derivă, lipsită de adevărate repere morale, fascinaţi de „trendul zilei”, tinerii îşi doresc un nou look şi se automutilează fizic, dar şi sufleteşte. Într-o astfel de societate, femeile de pe sticla televizorului, care îşi expun trupul aproape gol, creează o regulă generală, iar operaţiile estetice de modificare a trupului uman sunt la modă şi la mare căutare, cu toate că sunt şi foarte costisitoare. Implantul de sân, implantul de fese, infiltraţiile cu botox, colagen sau alte substanţe menite de a înfrumuseţa faţa, sunt la ordinea zilei. Foarte multe fete frumoase vor să-şi modifice sânii, fesele, iar buzele impregnate cu colagen le devin din ce în ce mai ţuguiate. Operaţiile de sucţiune a grăsimii de pe abdomen sunt şi ele la modă. Piercing-ul în sprâncene, buze, limbă, ureche, nas, ombilic (buric) sunt la mare căutare, iar tatuajele în alb-negru sau colorate le vedem la tot pasul. Dacă minte nu ai, cel puţin un trup „împodobit” să ai pentru a ieşi în evidenţă. Studiile care s-au făcut, arată că după aceste „refaceri” fizice a aşa-zisei personalităţi umane există foarte multe pericole. Infecţia este una din cele mai grave pericole, deoarece tatuajele sau piercing-urile se fac fără o prealabilă sepsie şi chiar endocardita infecţioasă apare după aceste manevre. Nu mai spun de hemoragie, posibilităţile de sufocare, de rănire a dinţilor şi, nu în ultimul rând, cancerul tegumentar care inundă lumea. Bolile transmisibile ca hepatita de tip B sau C, HIV SIDA, se transmit şi pe această cale.
Aşa că trag un semnal de alarmă şi vă spun vouă, tinerilor, că nu aceste lucruri sunt adevăratele valori ale vieţii. Spuneţi un NU hotărât acestor schimbări groteşti, murdare şi periculoase care o să vă distrugă sănătatea. Foarte mulţi tineri, ajunşi în pragul maturităţii, vin acum la chirurg ca să scape de aceste picturi groteşti de pe piele - lucru greu de realizat, dar nu imposibil.
Din păcate, societatea de consum vrea să schimbe nu numai înfăţişarea fizică, ci şi cea morală. Vedete arogante şi insuportabile la TV sau politicieni bogaţi îşi arată măreţia şi bogăţia prin silicoane, buze ţuguiate, ceasuri sau produse scumpe de tip Gucci, Louis Vuitton sau Prada; nu mai spun despre maşinile fiţoase şi hainele extravagante şi haioase de la aceste firme scumpe. Să ştiţi, dragii noştri cititori, că aceşti oameni, cu toate că deţin aceste lucruri, nu sunt mai frumoşi sufleteşte decât ceilalţi, decât noi, ci dimpotrivă. Nu vreau ca această boală ce cuprinde lumea, această cultură a trebuinţelor şi a dorinţelor excesive, a narcisismului propovăduit ca ceva profund şi sacru, să vă cuprindă şi pe voi. Spuneţi un NU hotărât acestei boli infecţioase numită consumism!

Categorie: