Poligonul din Sfântu-Gheorghe / Ministerul neagă, documentul dezminte

Cotidianul „Haromszek” (Covasna), nr. 7.336, 31.10.2014

Nu există un proiect de hotărâre referitor la cedarea poligonului din Sfântu-Gheorghe către autorităţile locale - a informat agenţia de ştiri Agerpres, citând declaraţia ministrului apărării, Mircea Duşa. Ministrul a declarat că în momentul de faţă, transferul nu poate fi realizat din punct de vedere juridic, deoarece o parte din terenul de 70 ha este în litigiu, iar ministerul nu i-a înaintat guvernului un proiect care să facă posibilă cedarea poligonului.
Primarul Antal Arpad ne-a declarat ieri că a purtat personal discuţii cu secretarul de stat al minis­terului. Am clarificat ce anume nu le este clar în această problemă. Am adoptat o nouă hotărâre de consiliu, în care nu mai figurează partea de teren în litigiu, astfel că solicităm cedarea doar a 62 de ha - a declarat edilul. Mă surprinde declaraţia minis­trului deoarece aici există dovada că am purtat o corespondenţă cu ministerul, iar în scrisoarea înregistrată cu antetul ministerului se menţionează clar că în această problemă a fost iniţiat un pro­iect de hotărâre şi sunt descrise anumite observaţii formulate de către ministerul justiţiei. Răspunzând la acestea, am modificat hotărârea în cauză şi am trimis-o înapoi ministerului - a adăugat el.
Mircea Duşa a mai spus ieri că împărtăşeşte temerile exprimate de conducerea Forumul Civic al Românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş şi a mai spus că va fi întotdeauna protectorul comunităţii româneşti formate din 400.000 de persoane, din cele trei judeţe.