Şcoala Ady Endre va fi închisă? PPMT este îngrijorat.

PPMT urmăreşte cu îngrijorare faptul că inspectoratul şcolar judeţean se pregăteşte să închidă şcoala Ady Endre. Trebuie să insistăm asupra tuturor instituţiile noastre, deoarece odată închisă una, aceasta va fi pierdută pentru totdeauna - au afirmat liderii partidului în cadrul unei conferinţe de presă de ieri, 17 decembrie 2013.
Nimic nu motivează închiderea şcolii de la gară, deoarece instituţia de învăţământ este frecventată de 350 de copii, cu 50 mai mult decât efectivul minim - a arătat preşedintele executiv al filialei PPMT scaunul Sepsi, Bedo Zoltan.
Închiderea nu ar fi o soluţie nici dacă şcoala nu ar avea efectivul minim. Soluţia ar fi ca autoguvernarea să completeze bugetul şcolii - a afirmat Bedo.
Preşedintele orăşenesc însărcinat, Vancsa Albert, a subliniat caracterul de cartier al şcolii. A afirmat că nu este indiferent la ce distanţă este şcoala şi l-a învinuit pe inspectorul şcolar general în persoană, Keresztely Irma, că execută la modul slugarnic ceea ce spune ministerul.
Nu ar strica dacă domnii politicieni ar avea un minim de cunoştinţe atunci când fac declaraţii - a declarat, răspunzând solicitării noastre, Keresztely Irma. Luarea acestei decizii este responsabilitatea exclusivă a autoguvernării locale, iar noi ne oferim, bineînţeles, tot ajutorul - a spus inspectorul şcolar general.
Nu este clar despre ce vorbeşte Partidul Popular, deoarece o astfel de decizie nu figurează pe ordinea de zi - a replicat Antal Arpad. Este adevărat că asupra consiliului local apasă o presiune uriaşă: trebuie să organizeze în aşa fel reţeaua şcolară încât aceasta să se încadreze în sprijinul normativ, în aşa-numita cotă pe elev. Sunt elaborate mai multe studii, deoarece în municipiul reşedinţă de judeţ funcţionează atât de multe clase cu sub efective, încât se impune schimbarea acestei situaţii. Nu este exclusă nici comasarea, însă deocamdată nu a fost formulată o posibilă soluţie care să poată fi aplicată de la începutul anului şcolar următor - a precizat primarul din Sfântu-Gheorghe.
Cotidianul „Szekely hirmondo” (Covasna), nr. 243, 18.12.2013;
Titlu: Şcoala Ady Endre va fi închisă? PPMT este îngrijorat,
Semnează: Erdely Andras

Aparut in :