Titlu: Cine sunt declaraţi indezirabili în România?

Cotidianul „Haromszek” (Covasna), nr. 7.146, 18.03.2014

Autor:

Săptămâna trecută am aflat de la preşedintele statului, Traian Băsescu, că noi, aici, în România, suntem respectaţi, sunt atenţi cu noi şi se străduiesc să ne facă să ne simţim bine. Simţim aceste facilităţi zi de zi, pe pielea noastră. În scopul tulburării stării noastre paradisiace, se rătăceşte pe aici câte un politician extremist din Ungaria. Identificarea acestora este, din fericire, în curs de desfăşurare.
România a declarat indezirabili anumiţi membri ai unor organizaţii extremiste din Ungaria. Lor nu li se permite să intre pe teritoriul României sau vor fi expulzaţi. Ar fi în ordine şi acest lucru, numai că, din păcate, măsura nu este suficient de eficientă. Ce se întâmplă dacă aceştia pătrund la noi sub anumite pseudonime, deghizaţi sau cu paşapoarte false? Ar trebui neapărat introdus controlul paşapoartelor. Trebuie să cerem să nu fim primiţi în spaţiul Schengen, fapt care ar interzice în totalitate controlul la graniţă şi nu am şti nici cine a venit la noi. Portretele indivizilor suspecţi ar trebui tipărite pe panouri uriaşe şi ar trebui expuse la punctele de trecere a frontierei, în locurile mai circulate din ţară. Cu ocazia controalelor la graniţă, fiecărui cetăţean ungar ar trebui să i se ia declaraţii în legătură cu partidul votat, iar în cazul în care a votat cu Jobbik, ar trebui de îndată întors din drum. Totodată trebuie întrebaţi ce anume intenţionează să facă în România. În cazul în care ar participa la festivităţile dedicate zilei de 15 martie şi ar lua cuvântul, ar trebui să prezinte neîntârziat varianta scrisă a cuvântării sale. Trebuie de asemenea supuşi controlului cu detectorul de minciuni.
Totul s-ar putea rezolva astfel, numai că nu se ştie ce s-ar putea face cu extremiştii maghiari de aici, cum ar fi de exemplu Tokes Laszlo? Poate că şi aceştia ar trebui interzişi din ţară? În data de 15 martie, foarte mulţi au pomenit autonomia, dar se pare că acesta nu mai reprezintă păcatul capital. Noi putem pomeni de această temă tabu, numai oaspeţi precum Semjen Zsolt nu pot face acest lucru. Se pare că şi anumiţi membri ai FIDESZ sunt extremişti. Este posibil ca în urma acestor lucruri să fie închisă şi universitatea liberă de vară de la Băile-Tuşnad. Trebuie declarat indezirabil şi Orban Viktor, deoarece nu se ştie despre ce anume va vorbi aici!
Singurul lucru bun în toate acestea este faptul că la noi nu există partide extremiste. Sunt mulţi care afirmă afară cu maghiarii din ţară, însă acest lucru poate fi iertat deoarece această dorinţă exprimă intenţia unei mase mari de oameni.
Ce se va întâmpla însă cu istoricii români recunoscuţi, care activează pentru demontarea miturilor istorice româneşti? Ei nu sunt trădători de patrie? Alături de cei care gândesc altfel, aceştia ar trebui expulzaţi de îndată din ţară!