Renașterea identității naționale

Fiecare gânditor român a numit identitatea națională într-un anumit fel. Garabet Ibrăileanu, „spirit românesc”, Mircea Vulcănescu, „spiritualitate românească”, profesorul Constantin Rădulescu-Motru, „românism”, Lucian Blaga, „spațiu mioritic”. Pentru mine, identitatea națională este legată de Limba Română, de cultura națională, de simbolurile naționale, de imnul și steagul României, de teritoriul istoric în care trăim de peste 2000 de ani. Sigur că peste noi vine tăvălugul uniformizant și dizolvant al globalizării, care ne obligă să ne negăm istoria națională, să nu-i mai cunoaștem pe Martirii și Eroii Neamului, să ne trădăm menirea ca Neam Românesc în epoca globalizării.
Omenirea a ajuns la cele mai înalte cote de prostie, nebunie și corupție și, îmi pun întrebarea, ca român: de ce acest popor frumos și drept este atât de dezbinat, de ce în acest popor frumos și drept au apărut lașii, ticăloșii și trădătorii? Din păcate noi, românii, după o p(l)andemie de doi ani, ne simțim ca într-o imensă „mașină de tocat”, care ne strivește Țara și credința în Iisus Hristos, iar mass-media, asemenea lui Irod, împrăștie mesaje false, care doresc să ne fure, din păcate, și sufletul. Din 1989 încoace, o mână de oameni politici au vândut Țara încet, încet, bucată cu bucată, transformându-ne într-o jalnică colonie a occidentului și a FMI-ului, în timp ce noi, poporul, privind hipnotizat la TV sau la alte forme de mass-media, suntem spălați neîncetat pe creier și, vorba lui Nero, de la pâine și circ și până la a da foc Romei, adică României, nu este decât un singur pas.
Noi, cetățenii, trăim într-o narcoză continuă, din care ar trebui să fim deșteptați de intelectualii neamului, care, din păcate, tac, cu exceția președintelui Academiei Române, Ioan Aurel Pop. Și, uluiți, ne punem întrebarea: cine ne strică odraslele și tinerii, cine ne strică familia, școala, societatea și cine ne-a schimbat obiectivele și valorile morale ale românismului?! Dacă astăzi vorbești cu un tânăr, îți spune că el are o singură valoare, banul, pentru el contează să aibă o meserie din care să câștige cât mai mult și cât mai repede pentru a-și cumpăra o mașină „bengoasă”, un adevărat „aspirator” de femei, excursii în străinătate și cât mai multe chefuri. Toate acestea ar dori să le obțină ușor, fără muncă grea și cinstită.
Ce să facem? Care este drumul nostru, al românilor? Cu cât vom accepta mai repede că vina este a noastră, a tuturor, vina colectivă, cu atât mai repede vom ști ce să facem. Să găsim ceva urgent ce ne poate uni, atât pe românii din Țară, cât și pe românii din Diaspora. Acest lucru este identitatea națională pierdută. Avem nevoie urgent de trezirea conștiinței naționale, fiindcă, în toți acești ani de la lovitura de stat încoace, am avut un contract social cu politicienii, respectiv cu cei care ne conduc, iar noi, românii, ne-am respectat contractul și i-am votat pentru o viață mai bună, însă ei, vorba Elenei Udrea, după ce s-au văzut pe cai mari, nu numai că nu și-au respectat contractul social cu noi, dar mai mult, ne-au trădat și ne-au vândut.
Pentru a schimba totul din temelii este nevoie de noi, toți românii, și cei din Țară și cei din Diaspora. Așa se întâmplă când guvernele naționale sunt penetrate de cei care vor să ne jufuiască. Un președinte adevărat își sacrifică și viața pentru națiunea lui. Un președinte demagog își sacrifică națiunea pentru sine, pentru interesul lui personal sau de grup. Noi, românii, în fiecare timp al istoriei ne-am găsit conducătorii adevărați, începând de la Burebista, Decebal, Mircea, Vlad, Mihai, Brâncoveanu, Cuza, care și-au dat viața pentru această Țară numită Maica România și pentru acest popor numit Poporul Român. Mă doare sufletul când văd foarte mulți români care nu știu că binele României nu ne-a picat din cer, ci a fost înfăptuit de Martirii și Eroii Neamului, care, în cele mai multe cazuri, au fost trădați și și-au dat viața pentru acest pământ.
Doamne, îndură-te spre noi și dă-ne un lider adevărat, ca să facă din România cu adevărat Grădina Maicii Domnului!

dr. Mircea Frenţiu (Blaj, Mica Romă)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *