Sfântul Ioan Botezătorul, îndrumătorul ascultării – hramul Mănăstirii Făgețel

Sfântul Ioan Botezătorul a fost sărbătorit în ziua de marți, 29 august 2023, cu ocazia hramului Mănăstirii Făgețel din județul Harghita. La invitația Preasfințitului Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie într-un sobor format din slujitorii Sfintelor Altare din Eparhie, precum și din Eparhiile învecinate.
În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Nestor a amintit despre rolul Sfântului pe care toată Biserica Ortodoxă îl prăznuiește în această zi, precum și despre lucrarea mântuitoare a lui. Viața pilduitoare a Sfântului Ioan Botezătorul mișcă sufletele obștilor monahale, învățând întreaga Biserică despre jertfelnicie și ascultare.
La sfârșitul Sfintei Liturghii, chiriarhul locului a mulțumit tuturor celor aflați de față, explicând totodată și Sfânta icoană în reprezentarea Deisis și importanța acesteia pentru biserica noastră ortodoxă strămoșească.
Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de clerici din Eparhia Romanului și Bacăului, cărora li s-au alăturat tineri teologi din Episcopia Covasnei și Harghitei.

(Text și foto: episcopiacvhr.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *